MiniBladet samarbetar med Grej of the day

Här finns artiklar där du får veta lite mer om ett nyhet eller ett ämne. Det kallas för grej of the day. Artiklarna kan användas som underlag för en kort lektion. Självklart kan du använda alla våra nyheter för att greja i klassrummet.

grej of the day 2

För snart sex år sedan skapade mellanstadieläraren Micael Hermansson från Umeå Grej of the day. Grej of the day är en minilektion på cirka åtta minuter som inleder varje skoldag. Förutom att eleverna snabbt blir allmänbildade märker de också att kunskap faktiskt hör ihop. Mikrolektionerna har blivit en succé och snabbt spridit sig i Sverige.

Nu är det MiniBladets tur att hoppa på tåget. Från och med lördag, 18 april inleder vi ett samarbete med Micael Hermansson och Grej of the day blir ett regelbundet inslag både i pappersdelen och på vår webb.

Läs mer om Grej of the day.

 

Vilket ämne vill du att vi tar upp i våra fördjupningsartiklar?

Vi vill vara ett stöd för lärare och elever. Därför är era synpunkter viktiga! Är du lärare och har tips på ämnen som vi borde skriva fördjupningsartiklar om eller andra förbättringsåtgärder blir vi glada om du kontaktar oss.
  • Jag som skickar in

Hur arbetar du med Grej of the day och MiniBladet?

Ska ni göra en Grej of the day med MiniBladets artiklar? Tipsa oss gärna hur ni gjort och/ eller skicka in er powerpointpresentation. Filma gärna och skicka in din film så visar vi den på MiniBladets webb.
  • Jag som skickar in

Fler Skola