Dags att kamma

dags-att-kammaDet är dags att ta fram luskammen. Skolbarn har fått med sig en lapp hem som säger att det är avlusningsdagar den 9 – 11 september. Det är Lusfri som tillsammans med skolhälsovården arrangerar avlusningsdagarna vid terminsstart.

Efter förkylningar är löss det som sprids mest bland skolbarn och upptäckten är störst kring terminstarterna. Om alla kammar sina barn samtidigt minskar problemen med huvudlöss under terminen. Ibland kan man nämligen ha löss utan att man vet om det eftersom det inte alltid kliar när man är drabbad. Om man luskammar regelbundet upptäcker man lössen snabbt, man blir lättare av med dem och då smittar man inte andra. Helst ska man luskamma en gång i veckan i förebyggande syfte. Har man fått löss rekommenderar Lusfri att man kombinerar lusmedelsbehandling med noggrann luskamning varje dag tills alla i omgivningen blivit lusfria. Det är också viktigt att berätta för andra så att de kan behandlas samtidigt.

Förutom att luskamma, när det är avlusningsdagar, samt en gång i veckan under terminen kan man använda ett schampo som innehåller tea tree oil. Lössen gillar inte olja.

På lusfri.nu kan du få mer information om huvudlöss samt hur du kammar. Lycka till!

http://www.lusfri.nu/vem-drabbas-loss

Fler Artiklar