Byggtips för långa sommardagar

bilAtt hitta på barnvänliga aktiviteter hela långa sommarlovet kan ibland vara svårt. Ett tips är att starta upp ett mindre projekt tillsammans. Varför inte bygga en lådbil eller kanske en leksaksbil?

 

Det roligaste Alfons Åberg vet är att få använda pappans verktygslåda. Att få bygga tillsammans med en vuxen är kul för både större och lite mindre barn. På nätet finns det en mängd byggbeskrivningar som passar stora så väl som små.

 

På sidan Fixa och Trixa http://www.fixatrixa.se finns det tips och beskrivningar på hur du bygger allt från ett hockeymål till en kaninbur.

 

Är ni sugna på ett lite större projekt finns det här en beskrivning på hur ni bygger en egen glasskiosk! http://www.viivilla.se/gor-det-sjalv/bygg-en-glasskiosk-till-barnen/

Har ni inte plats hemma i lägenheten för brädor och plank kan ni konstruera med hjälp av kartonger och tomma förpackningar. Gör som barnen på den här förskolan och bygg en egen liten fantasistad av återvunnet material. http://tellusbarn.se/forum/att-skapa-sitt-eget-bygg-och-konstruktionsmaterial/

Fler Artiklar