Veckans boktips: Matilda och den förfärlige Florian av Cecilia Lidbeck

Boktips: Matilda och den förfärliga Florian

I samband med att Matildas lillebror Florian får ett par balettskor på sin femårsdag, börjar Matilda undra om deras föräldrar har gjort ett misstag. Enligt Matilda är det ju hon och inte Florian som ska dansa balett. Inte nog med att han är söt som en liten ängel och allas favorit, nu är han även jätteduktig på att dansa balett. Matilda blir illamående av allt beröm Florian får. Hon vill hämnas på honom för att han är så perfekt och får all uppmärksamhet. En dag träffar Matilda en tant som kallar sig Babbis. Det visar sig att Babbis och Matilda har något gemensamt, nämligen att de båda avskyr småbarn.


Detta är en riktigt rolig bok om syskonavund som passar för dig från 7 år.


Boktips av Therèse Palmgren, Lindängenbiblioteket