Nyhetsvecka 38

Nyhetsvecka 38

Greta Thunberg blir ambassadör, lånen blir dyrare och postnord slutar dela ut post. Foto: Magnus Ragnvid och Pixabay.

Populär youtuber stängs av, Greta Thunberg blir ambassadör och Postnord slutar dela ut reklam. Häng med och spana in veckans nyheter.

Det är många personer som blir populära på internet. Men du får inte säga och göra precis vad du vill på internet. Det har Pontus Rasmusson märkt. Hans populära konto på Youtube stängdes ner. Då öppnade han ett nytt konto men även det stängdes ner.
Läs mer i vår artikel


Greta Thunberg blir ambassadör för Min stora dag. Det är en organisation som fixar så att sjuka barn och barn med diagnoser får vara med om en stor upplevelse.
Läs mer i vår artikel


Det blir ännu dyrare att ha ett lån nu. Riksbanken höjer nämligen styrräntan och det gör att det kostar mer att ha ett lån på banken. Riksbanken säger att räntan måste höjas för att stoppa inflationen. Hur hänger allt det här ihop?
Läs mer i vår artikel


Brukar du hämta in posten hemma hos dig? Brukar ni få reklam eller har ni en sådan där skylt där det står att ni inte vill ha någon reklam. Postnord har tidigare delat ut reklam men nu ska de sluta med det. Papper har blivit för dyrt.
Läs mer i vår artikel. 


Slutligen så fortsätter kriget i Ukraina. Det har gått ganska bra för Ukrainas soldater den senaste tiden. Nu säger Rysslands president Vladimir Putin att 300 000 personer ska kallas in till kriget. Vi på Minibladet följer händelserna och rapporterar mer nästa vecka. 

Ha en fin helg!

Gustav Sigala Haggren
Redaktör