Skoltävling 1 HT 2016 tävlingsvillkor

Vem är den hemliga gästen?

Var med i vår tävling i tre delar i tre veckor och lär känna MiniBladet! Under varje deltävling får ni fram en ledtråd för att i tävlingens sista del kunna avslöja vem den hemliga gästen är.

För att få fram ledtrådarna får man i uppgift att bilda ord. Orden är sedan ledtrådar till vem den hemliga gästen är. I den sista deltävlingen ska ni även svara på en utslagsfråga. Se närmare instruktioner nedan!

För att lättare kunna klura och ha koll på de olika ledtrådarna under tävlingstiden kan ni skriva ut ett tävlingsblad till klassrummet. Skriv in den nya ledtråden varje vecka i bladet. Vi kommer även att påminna er via mejl inför varje ny deltävling.

Pris

2000 kronor till vinnande klass, samt ett Miniblad signerat av den hemlige gästen. Er lokala dagstidning delar ut priset. OBS! Alla skolklasser kan göra tävlingsdelarna men endast skolor i regionen har chans att vinna priset.

Gör så här:

1. Läs texterna och svara på frågorna i frågesporten.

2. Vid varje rätt svar finns en bokstav. Skriv in bokstaven i rutan längst ner.

3. Bokstäverna i rutan bildar ett eller två ord, som ger er en ledtråd om vem personen är.

4. Spara ordet till deltävling 3.

Utslagsfråga

Den som har klurat ut alla tre ledtrådar och kommit på gästens förnamn går vidare till utslagsfrågan som avgör vem som blir den slutgiltiga vinnaren.

Utslagsfrågan presenteras redan nu. Utslagsfrågan är:

Vem/vilka har gjort något spännande/bra/annorlunda i din stad?
Beskriv:
VILKA personerna är
VAD personerna gjort
NÄR personerna gjorde det
HUR personerna gjorde det
VARFÖR personerna gjorde det.

Kanske har en klass eller en skola vunnit en stor tävling? Kanske har någon
startat en insamling? Eller arrangerat en fest?

Beskriv ditt tips så utförligt som möjligt. Kravet är att tipset tar upp en verklig händelse. Om tipset gäller något som ligger i framtiden måste händelsen äga rum mellan den 21 oktober och den 21 november.

Det vinnande bidraget publiceras på MiniBladet och i lokal dagstidning. Även andra nyhetstips än det vinnande bidraget kan bli publicerade på MiniBladet och i lokal dagstidning.

Parallell tävling privat

Tipsa gärna eleverna om att de även privat kan göra en liknande tävling parallellt och få möjlighet att vinna 1000 kronor. Kändisen är samma i tävlingen för privatpersoner som för skolklasser. Frågeformulären och ledtrådarna är dock olika.

Tävlingstider

Tävlingsdel 1: Den 24 – 30 september 2016

Tävlingsdel 2 : Den 1 – 7 oktober 2016

Tävlingsdel 3 med utslagsfråga: Den 8 -14 oktober 2016

Vinstbesked

27 oktober

Tävlingsvillkor

Via deltävling 1-3 får klassen fram ledtrådar om vem den hemliga gästen är. För att vinna måste en skolklass via sin lärare klura ut vem den hemliga gästen är och enligt instruktioner skriva in personens förnamn i tävlingens tredje del. Läraren måste också skicka in klassens svar till utslagsfrågan.

Det mest intressanta svaret i utslagsfrågan utses till vinnare av en jury som består av representanter från både MiniBladets redaktion. Nyhetstipset måste baseras på en verklig händelse och svaret som skickas in måste vara sanningsenligt. Juryns beslut går inte att överklaga.

Om du godkänner att du är med i MiniBladets tävling får du påminnelsemejl om de två andra tävlingsdelarna, samt därefter nyhetsbrev från MiniBladet. Om du inte vill ha nyhetsbrevet kan du avregistrera dig.

Om MiniBladet

Vill du veta mer om MiniBladet? Här kan du se vår presentationsfilm!

Och här kan du läsa en artikel om tidningen.

 

Vi ser fram emot en spännande höst tillsammans!