Beppe trivdes inte i skolan

Beppe Singer älskar att experimentera. På tv syns han i program som Hjärnkontoret och Det funkar. Han håller även föredrag i skolor. Men när han var liten tyckte han inte det var så roligt att gå i skolan.

– Mina lärare fick mig att känna mig annorlunda. Jag tyckte inte om mig själv så mycket och hamnade ofta i trubbel, säger han.

Foto: Anders G Warne

Inget vanligt jobb

Beppe Singer jobbar med många olika saker.

– Jag arbetade länge som lärare men jag är också programledare, skriver böcker, utvecklar experiment och pratar med lärare om hur de kan göra lektionerna lite roligare, säger Beppe.

Det han gillar mest med sitt jobb är att han får inspirera barn och göra dem nyfikna.

– Det är också roligt att jag inte har någon chef, säger han.

 

Skickade in en film

För fem år sedan hade Beppe ingen tanke på att jobba med tv.

– Men en kompis tjatade på mig och tyckte att jag skulle söka ett jobb som programledare på ett tv-program som heter Hjärnkontoret, säger Beppe.

Han skickade in en film där han experimenterade. Det var 800 personer som ville ha samma jobb. Men det var Beppe som blev utvald.

– Jag har gjort 200 program sedan dess, säger Beppe.

Beppe-del-3

Matte var svårt

Skolan ska vara en plats som är rolig att vara på. Men Beppe vet att det inte alltid är så. Han tyckte själv att matte var svårt när han gick i skolan. I dag lär han ut experiment i tv och har arbetat som lärare.

– Alla måste försöka komma ihåg att det kommer att ordna sig. Kan en idiot som jag klara skolan, kan alla göra det, säger han.

Vad ska man göra om man har en lärare som man inte gillar?

– Det sämsta man kan göra är att kalla läraren för dumma saker och retas. Däremot kan man prata med föräldrar eller någon annan vuxen man litar på. Förklara för dem varför du tycker att läraren är dålig. Försök även berätta hur den perfekta lektionen med läraren skulle kunna se ut och be den vuxne att prata med läraren eller kanske rektorn, säger Beppe.

Experiment ser ut som trolleri

Beppe Singer älskar experiment.

– Ofta ser experiment ut som trolleri. Det finns till och med ett experiment som gör att man kan gå på vatten, säger Beppe.

Skillnaden mot trolleri är att vid experiment får man även en förklaring till varför det blir som det blir. Den kunskapen gillar Beppe extra mycket.

 

Foto: Anders G Warne

Beppe-del-2

Klicka på den gröna knappen längst ner på den här sidan för att läsa om fler kändisar!