Elliot hittar en farfar av Hillevi Wahl

Elliot hittar en farfar av Hillevi WahlElliot hittar en farfar är en festligt rolig bok för barn som kommit en bit in i sin läsning men som inte riktigt är redo för de där tjocka kapitelböckerna.

Elliot ska bli uppfinnare när han blir stor, det har han bestämt för han är världens bästa sakletare. Han samlar på allt möjligt som kan vara bra att ha, som roliga ord, gummisnoddar, kapsyler, plåtmanicker, polistejp m.m. En gång byggde han en fiffig snigeldusch för sina vänner sniglarna som han också samlar på. Duscha dem är bra för då får man ha dem i huset för mamma, konstaterar Elliot.

En dag när Elliot som vanligt sitter och småpratar med pappa vid frukostbordet får han veta att pappas pappa, alltså Elliots farfar, försvann när Elliots pappa bara var liten bebis. Elliot tycker det låter knaskonstigt. Hur kan en farfar bara försvinna sådär, utan att någon letar efter honom. Elliot funderar så det knakar i flera veckor, ja i flera månader. Så han börjar leta efter sin farfar. Han spanar, tittar, snokar. Varenda farfar han ser försöker han känna igen med hjärtat. Han har bestämt sig, han ska hitta sin farfar!

Jag tycker att detta är en perfekt sommarbok för barn sju till nio år. Passar både att läsa själv och läsa högt tillsammans. Varning för många skratt!

/Annika Withycombe, Lindängenbiblioteket

Fler Boktips