Böcker som underlättar tandborstningen

Prick och Fläck tandtrollar

Prick och Fläck tandtrollar av Lotta Geffenblad
Vad händer om man äter för mycket godis och inte borstar tänderna? Jo, det vet Prick och Fläck för det är precis vad de gör… Förutom att godis är väldigt gott kan man också göra trolleritrix med godis! Vilken tur att det finns tandläkare som kan trolla bort prickarna och fläckarna som Prick och Fläck har fullt av på sina tänder. I slutet av boken finns ett bra faktauppslag om tandskötsel och tips på rolig tandborstning. Från ca 3 år och uppåt.

 

Emma går till tandläkaren av Gunilla Wolde
Det gör ont i Emmas mun. Pappa tittar efter och upptäcker en liten brun fläck på en av hennes tänder. Nu måste de gå till tandläkaren och laga tanden, vilken tur att vi får följa med och se hur det går till! En bok för de allra minsta, 0-3 år.

 

Nej! inte tandläkaren av Stephanie Blake
Kaninen Simon är hemma hos sin kompis och äter. När han tar en tugga av sin goda pannkaka känner han att det gör jätteont i tanden. Nu MÅSTE han gå till tandläkaren. Men Simon vägrar… Mamma och pappa verkar inte lyssna alls, och snart så sitter han i tandläkarstolen. En humoristisk bok om att gå till tandläkaren, och om modet att våga övervinna sin rädsla. För när Simon väl har varit där så känner han sig minst sagt stolt! Från ca 3 år och uppåt.

 

Samuel och Linnéa går till tandläkaren av Maria Gustavsdotter
Följ med syskonen Samuel och Linnea på deras första besök och undersökning hos tandläkaren. En spännande kombinarad fakta- och bildlerbok innehållande faktarutor till vuxna på varje sida. Frånca 3 år och uppåt.

 

Tipsen är framtagna av Jenny Funestad

Fler Boktips