Min bild av Eskilstuna
Foto: Noah Ernvik, Ben Anderbro

Min bild av Eskilstuna

Tävlingstid: Den 1 september – 27 november

 

Vilken är din bild av Eskilstuna? Berätta med en läsarbild varför du gillar vår stad och vad som gör den unik och speciell.

 

Vi längtar efter att få se många bilder på sådant som fångar en känsla eller händelse eller något annat intressant i er hembygd. Det kan vara något vackert, skojigt, märkvärdigt eller annorlunda. Ja vad som helst egentligen. Det är du, som fotograf, som bestämmer. Vi hoppas kunna visa din bild på MiniBladet. Många bilder kommer också att visas på en utställning på stadsbiblioteket.

 

Senast 27 november ska bild och text vara inskickad. Vi publicerar utvalda bidrag på minibladet.se samt i Eskilstuna-Kuriren under hösten.

 

MiniBladets jury väljer ut vinnande bidrag. Skolklasser eller fritidsgrupper kan vinna 2 000 kr. Prisutdelningen sker i början av december. 

 

Bilderna kan också komma att visas offentligt i andra sammanhang.

 

 

 

Gör så här: 

Välj motiv

Tänk ut vad du vill fotografera. Ta ett foto på något i Eskilstuna som fångar en känsla, en plats eller händelse som du fastnar för och tycker om. Det kan vara något vackert, skojigt, märkvärdigt eller annorlunda. Det bestämmer du som är fotograf.


Fotografera 

Fotografera det motiv du valt. Ta många bilder så att du har flera att välja på när du ska bestämma vilken du tycker är bäst. Prova olika vinklar och perspektiv.

 

Skriv en rubrik 

Med 1 till 4 ord ska rubriken fånga läsarens intresse.


Skriv en bildtext 

Skriv en egen kort text på 25 till 50 ord som berättar mer om din bild än vad den som tittar på bilden redan kan se.


Skicka in

Skicka in bild och text till MiniBladet.

 

Länkar

Regler och villkor för tävlingen

Information till pedagoger