Reporterskola

NLT: Med gokarten ut i Europa

Theo tar emot sitt pris från kronprins Carl Philip Fotograf: Robin Nilsson

Snart är det dags för tolvårige Theo, att visa sina talanger i gokart  för hela världen.

 

Theo Wernersson är en tolvårig kille med ett stort intresse för motorsport och speciellt gokart. Han har kört gokart sen han var ca 6 år. Hans första team hette Tonykart. Just nu kör han för Kosmic. I team Kosmic kör förare i alla åldrar och de samarbetar på träningar och tävlingar.

 

Theos gokart kostar mer än 50 000 kronor. Han behöver också hjälm, overall, handskar och skor.

 

Theo började med gokart eftersom hans morbror Junior höll på med det och han är Theos förebild inom sporten.

 

– Jag har alltid sett upp till Junior och velat bli lika bra som han, säger Theo.

 

Theo tränar mycket i Lidköping, på Kinnekulle och på många andra ställen runt om i Sverige. Ibland åker han med morfar till andra banor i andra länder och tränar och tävlar, oftast i Italien. Då packar de allt i husbilen och åker iväg tillsammans. Han har varit i åtta olika länder, för att träna och tävla.

 

Theo har flera sponsorer till exempel Kvänums Järn, Lansplåt AB och Raverna och mycket tack vare dem har han har utvecklats och blivit en bättre förare.

 

– Jag ser fram emot att få möta andra duktiga förare i Belgien, säger Theo, som snart är på väg dit.

 

Theo har mycket framför sig och han tänker kämpa med sin gokart, tills han blir en riktigt bra förare. Vi önskar honom lycka i framtiden.

 

Av Tindra Eriksson och NIls Thorsson

 

Klass 5B på Parkskolan i Vara är vinnare i NLT:s och MiniBladets tävling Reporterskolan. Det här är deras vinnande artikel på temat ”Aktiv fritid”.