Sörmland: Bordtennistalangen David till junior-VM

Ett bordtennisrack och en pingpongboll ligger på ett bord.

13-åriga David har redan spelat turneringar i hela världen.

13-åriga David tror det kommer bli tufft i junior-VM i bordtennis. Eskilstunatalangen siktar inte på final, men tycker ändå det ska bli kul att delta i turneringen.

 

David Björkryd har precis fyllt 13 år vilket betyder att han får spela i junior-VM i bordtennis. David är Eskilstunas stjärna och har redan spelat turneringar i både Frankrike och Kina.

 

Nu ser han fram emot junior-VM.

 

– Det kommer bli roligt, men tufft. Det är en stor tävling, jag kommer få tuffa matcher och få lära mig mycket. Att få möta spelare från andra länder också, det blir roligt.

 

Och det kommer nog mycket riktigt bli tuffa matcher. David kommer tävla i kadettklassen vilket betyder att han kommer tävla mot alla som är yngre än 15 år. Att möta de som är två år äldre blir en stor utmaning.

 

– Jag tror att det blir riktigt tufft då jag möter de som är två år äldre än mig själv, men jag tror att jag tar några matcher, men jag räknar inte direkt med att komma till final. Jag vill ju självklart komma långt men mitt mål är att få igång mitt spel, säger David Björkryd.

David Björkryd är 13 år och bor i Eskilstuna.
Han är väldigt duktig på bordtennis.
Han har spelat turneringar i hela världen.

 

Nu ska David spela i junior-VM för första gången.
Han tror det kommer bli väldigt roligt.

 

Men det kommer nog också bli tufft.
David kommer spela mot personer
som är två år äldre än honom.

 

David tror inte att han kommer till final.
Men det är inte heller hans mål.
Han vill mest få igång sitt spel.