MiniBladet och svenska som andraspråk

News of the day puffPå Svedala kommuns Förstelärare bloggar skriver försteläraren Lisbeth Bern om MiniBladets många fördelar i klassrummet.

Lisbeth är bland annat lärare i svenska som andraspråk och använder regelbundet MiniBladets fördjupningsartiklar, News of the day, i sin undervisning. Hon inleder varje microlektion med den rebus som följer med varje fördjupningsartikel.

”Tillsammans löste vi som vanligt den älskade rebusen. Denna är alltid en ledtråd till ämnet. Även denna gång blev eleverna nyfikna på dagens ämne.”

Efter att klassen har löst rebusen brukar hon gå igenom den powerpoint-presentation som finns att ladda ner från MiniBladets webb. När de har gått igenom och diskuterat ämnet är det dags för eleverna att läsa själva artikeln.

”Denna gång valde jag den lättare versionen. Vi antecknade några nya ord och upptäckte att det fanns många sammansatta ord i artikeln, vilket medförde att det blev en liten extra genomgång kring just detta.”

Här kan du läsa hela Lisbeths inlägg.

Vill du ladda ner en mikrolektion med powerpoint, bilder och rebus. Här har vi samlat alla News of the day som har lagts upp på MiniBladets webb.

Fler Artiklar