Birkir Blaer vann ”Idol”

Birkir Blaer

21-åriga Birkir Blaer har vunnit "Idol". Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Birkir Blaer och Jacqline Mossberg Mounkassa tävlade mot varandra i finalen av Idol. När rösterna hade räknats var det klart att Birkir hade vunnit.Birkir Blaer trodde inte själv att han skulle vinna tävlingen. Men till slut var det hans namn som ropades upp. 

– Jag känner alla känslor. Jag är bara så glad. Och tacksam. Det känns helt fantastiskt, sa Birkir Blaer när tävlingen var avslutad.Birkir Blaers resa till Idol har varit lång. Han hade egentligen inte tänkt att söka till tävligen. Inför den sista finalen kände han att han hade problem med rösten. När han sjöng vinnarlåten Weightless fick han en hostattack. Därför missade han en del av texten. Det gick bra ändå och Birkir Blaer fick flest röster av publiken och tv-tittarna.Birkir Blaers familj hade kommit till Avicii Arena i Stockholm och satt i publiken under finalen. När de förstod att det var Birkir som vunnit rusade de fram till honom för att kramas. Birkir firade vinsten tillsammans med sin familj.En final har aldrig varit så jämn som i år, sa programledaren Pär Lernström. Juryn var väldigt imponerade av både Birkir och Jacqline.

– Jag känner mig så stolt över resan och är så glad över det jag gjort. Jag känner bara tacksamhet just nu för det som jag har fått vara med om, sa Jacqline Mossberg Mounkassa efter att tävlingen var avgjord.Nu ska både Birkir Blaer och Jacqline Mossberg Mounkassa planera inför framtiden som artister.

– Det är nu det riktiga arbetet börjar, säger Birkir Blaer.


Text av Catharina Sigala 

Nu är Idol klart för den här gången.
Vinnaren blev till slut Birkir Blaer.
Men det var väldigt jämnt.

 

Inför finalen i fredags var det bara två tävlande kvar.
Birkir Blaer och Jacqline Mossberg Mounkassa
kunde vinna Idol 2021.

 

Till slut var det klart att Birkir hade fått
flest röster av de som tittade.
– Jag känner alla känslor. Jag är bara så glad och tacksam.
Det känns helt fantastiskt, sa Birkir Blaer när tävlingen var avslutad.

 

Birkir Blaer hade fått lite problem med rösten
innan finalen och trodde därför inte han skulle vinna.
Men de som röstade gillade hans framträdande
och därför vann han i alla fall.

 

Programledaren Pär Lernström
sa att det var den jämnaste finalen någonsin.