Birkir och Jacqline tävlar i Idol-finalen

Collage med Birkir och Jacqline

Birkir och Jacqline är ensamma kvar i tävlingen Idol. Nu gör de upp om vinsten. Foto: TV4/Cmore

Vem blir Sveriges nästa vinnare av Idol? På fredag är det final i tävlingen.


Två artister tävlar om att blir årets Idol-vinnare. Det är Birkir Blær och Jacqline Mossberg Mounkassa.Många har trott att just Birkir och Jacqline ska mötas i finalen. Men det var ändå nervöst för artisterna i sista veckofinalen. Då var det totalt fyra artister kvar: Annika Wickihalder, Lana Sulhav, Birkir Blær och Jacqline Mossberg Mounkassa. De stod på scenen och väntade på att få höra sina namn ropas upp.Birkir Blær var först med att få en plats i finalen. Jacqline Mossberg Mounkassa fick den andra platsen.

– Det är så mycket känslor. Tack så mycket, sa Jacqline Mossberg Mounkassa när hon förstod att hon gått vidare till finalen.Annika Wickihalder blev trea och Lana Sulhav blev fyra.

– Det känns verkligen okej. Birkir och Jacqline är grymma. Jag kom på plats tre, det är jättegrymt, sa Annika Wickihalder när hon åkte ur tävlingen.Idol 2021 är den sjuttonde säsongen av tv-programmet i Sverige. Det betyder att det varit totalt 17 omgångar av programmet.I år har 20 personer varit med och tävlat i programmet. Först var det kvaltävlingar och sedan veckofinaler. Varje vecka har tittarna kunnat rösta på sin favorit. De personer som fått minst antal röster har fått lämna tävlingen.Nu är det alltså dags för final mellan de två som fått flest röster: Birkir Blær och Jacqline Mossberg Mounkassa.

– Det känns otroligt. Vi är väldigt olika som artister och jag beundrar honom jättemycket. Birkir är sjukt grym, säger Jacqline till Aftonbladet.Idolfinalen är den 10 december i Avicii Arena i Stockholm. Artisten Molly Sandén kommer också att uppträda. Dessutom ska dj:n Alan Walker och artisten Benjamin Ingrosso sjunga sin gemensamma låt.

Text av Catharina Sigala

Nu är det klart vilka två artister
som ska tävla i finalen i Idol 2021.
Det blir Birkir Blær och
Jacqline Mossberg Mounkassa.

 

– Det är så mycket känslor.
Tack så mycket, sa Jacqline Mossberg Mounkassa
när hon förstod att hon gått vidare till finalen.

 

Det var två artister som åkte ut
i senaste programmet av Idol.
Annika Wickihalder blev trea och Lana Sulhav blev fyra.
Idolfinalen är den 10 december i Avicii Arena i Stockholm.
Artisten Molly Sandén kommer också att uppträda.
Dessutom ska dj:n Alan Walker och artisten Benjamin Ingrosso
sjunga sin gemensamma låt.