Zlatan fick gult kort – får inte spela nästa match

Gult kort

Zlatan fick gult kort i matchen mot Spanien. Nu missar han playoff-kvalet. Foto: Pixabay.

Sverige förlorade mot Spanien i den sista matchen i kvalet till VM. I den 86:e minuten gjorde Álvaro Morata mål och tog sitt lag vidare till VM.


Sveriges hopp under matchen var Emil Forsberg. Han fick tre kanonchanser att göra mål, men missade alla. Men Sveriges drömmar om att spela VM i Qatar nästa år är inte över. Till våren ska landslaget spela playoff. I playoff-turneringen spelar tolv lag om tre platser till VM. Lagen delas in i fyra grupper och de bästa lagen möter varandra i en semifinal och en final. Det lottas om vilka lag som ska möta varandra i grupperna.


Men Zlatan Ibrahimovic får inte vara med och spela matcherna i playoff. Det beror på att han fick ett gult kort precis i slutet av matchen mot Spanien.


I den 93:e minuten, i samband med en hörna knuffade Zlatan Ibrahimovic den spanske spelaren César Azpilicueta i ryggen, vilket ledde till tumult i straffområdet.


Den svenska tv-publiken fick inte se detta, det visades helt enkelt inte på tv. Utan det var först när Uefa sammanfattade matchen mellan Sverige och Spanien på sin hemsida som det blev känt att Zlatan Ibrahimovic fått ett gult kort. Uefa är det europeiska fotbollsförbundet.


Zlatan Ibrahimovic har nu fått två gula kort under kvalet till VM. Det betyder att han är avstängd och får inte spela fler matcher. Emil Krafth har också fått för många varningar och får heller inte spela matcherna i playoff.

Text av Catharina Sigala

I söndags spelade Sverige sin sista match
i kvalet för att ta sig till VM.
Sverige mötte Spanien.
Spanien vann med 1–0.

 

Eftersom Spanien vann
betyder det att de kvalar direkt till VM.
Sverige behövde vinna
för att ta sig direkt till VM.

 

Men Sveriges chanser är inte över.
Sverige får vara med och spela play off.
Det betyder att Sverige ska spela
en ny turnering om att ta sig till VM.

 

I playoff är det tolv lag som tävlar.
Men det är bara tre lag som tar sig till VM.

 

I playoff måste Sverige klara sig utan
Zlatan Ibrahimovic.
Det beror på att han fick två gula kort
i VM-kvalet.
Därför är han avstängd i playoff-turneringen.