Flera dog på konsert – rappare betalar begravningar

Travis Scott ståt mot en vägg.

Travis Scott släppte albumet ”Astroworld” 2018 och grundade festivalen i Houston samma år. Bild: Sony Music

Åtta personer har dött och flera hundra skadades under en konsert med rapparen Travis Scott. Konserten var en del av rapparens egen festival, Astroworld i Houston, Texas.Förra veckan var 50 000 personer på en konsert med Travis Scott. Men under konserten blev något fel. Flera personer skrek att de behövde hjälp och att konserten skulle stoppas.Runt 20 personer fördes till sjukhus och 300 personer fick vård på plats. Åtta personer dog.På sociala medier har det spridits bilder och filmer från konserten. Det syns att Travis Scott uppmanar publiken till lugn. Det finns också filmer som visar hur räddningspersonal utför hjärt-lungräddning samtidigt som konserten fortsätter.


Efter konserten lade Travis Scott upp en video på Instagram där han sa att han var ledsen över det som hänt. Han har lovat att betala tillbaka alla besökare för deras biljetter. Han har också erbjudit sig att betala de dödas begravningar, skriver flera amerikanska medier.Polisen vill ta reda på vad som hände under konserten. Travis Scott och företaget som ordnat festivalen, Live Nation Entertainment, har stämts av två personer som skadades under konserten. Det betyder att Travis Scott och företaget anklagas för att ha gjort fel.Travis Scott anklagas för att ha jagat upp publiken. Han fortsatte också att uppträda under tiden kaoset pågick. Företaget anklagas för att konserten inte var tillräckligt säker för publiken. Bland annat ska vakterna inte ha lyssnat på alla som bad om hjälp.Festivalen Astroworld skulle ha fortsatt under lördagen också, men stoppades.Känner du att du vill prata med någon om olyckan? Då kan du prata med en vuxen eller ringa till Bris.
Bris telefonnummer är 116 111. Du kan också gå in på deras hemsida www.bris.se

Text av Catharina Sigala

Förra veckan var det en konsert
på en festival i Texas som ligger i USA.
Konserten var med rapparen Travis Scott.
Under konserten gick något fel.

 

Många personer i publiken
blev skadade.
Det var till och med några som dog.
Ingen vet riktigt vad som hände.

 

Polisen ska försöka ta reda på vad som hände.
De ska också undersöka om Travis Scott
eller de som ordnade konserten gjorde något fel.

 

Travis Scott har skrivit på sociala medier
att han är ledsen för vad som har hänt.
Han säger också att han ska betala
biljetterna för alla som var på konserten.
Han ska också betala begravningarna
för de personer som dog under konserten.

 

Tycker du att det som har hänt känts jobbigt?
Prata i så fall med en vuxen.
Du kan också ringa bris på 116 111.
Du kan också gå in på bris hemsida.