Zlatan tillbaka i landslaget

Zlatan Ibrahimovic i Sveriges matchtröja

Zlatan Ibrahimovic ska spela när Sverige möter Georgien och Spanien i VM-kvalet. Foto: Shutterstock.

Snart ska Sveriges herrlandslag spela de sista och viktigaste matcherna i VM-kvalet. Nu är det klart vilka spelare som är uttagna.Landslagets förbundskapten Janne Andersson har presenterat vilka spelare som ska spela de sista matcherna i VM-kvalet. Den stora nyheten är att Zlatan Ibrahimovic ska vara med i landslaget.

– Det känns jätteroligt att få med Zlatan. Han gör att man kan spela lite annorlunda om det skulle behövas. Hans förmåga att hålla i bollen och hans otroliga målfarlighet gör att det är väldigt bra att ha med sig honom, säger Janne Andersson till SVT.Det har inte varit enkelt för Janne Andersson att välja vilka spelare som ska vara med i laget. Zlatan Ibrahimovic, Victor Nilsson Lindelöf, Filip Helander och Carl Starfelt har alla varit skadade. Marcus Danielson spelar fotboll i Kina och kan inte komma hem. Dessutom slutade sex erfarna och rutinerade spelare i landslaget efter EM-slutspelet i somras.Janne Andersson tycker det är särskilt bra att ha med Zlatan Ibrahimovic i landslaget eftersom han har mycket erfarenhet.Det svenska landslaget ska spela mot Georgien (torsdag 11 november) och Spanien (söndag 14 november). Matcherna är viktiga för att Sverige ska ha en chans att vara med i VM i Qatar nästa år.Just nu leder Sverige sin kvalgrupp. Spanien ligger på andra plats och Grekland ligger på tredjeplats. Georgien och Kosovo ligger sist i gruppen.

Snart ska Sveriges herrlandslag i fotboll
spela sina sista matcher i VM-kvalet.
VM-kvalet är en turnering för att se
vilka lag som kommer att få spela VM nästa år.

 

Sveriges landslag i fotboll har en förbundskapten
som heter Janne Andersson.
En förbundskapten är ungefär som en tränare
som har ansvar för laget och vilka som får spela.

 

Han har nu berättat vilka spelare
som ska vara med i de sista matcherna i VM-kvalet.
Den stora nyheten är att Zlatan Ibrahimovic
ska vara med i landslaget.

 

Janne Andersson säger att det är roligt
att Zlatan ska vara med i landslaget igen.

 

Sverige har alltså två matcher kvar i kvalet till VM.
Den första matchen är mot Georgien.
Den är den 11 november.
Sen ska Sverige också möta Spaninen
den 14 november.