Reporterskola

Idol-Amena berättar sin historia genom musiken

Amena tävlar i Idol 2021

Amena tävlar i Idol 2021. Foto: Magnus Ragnvid/TV4.

Amena Alsameai kom till Sverige för två år sedan efter att ha flytt kriget i Jemen. Nu är hon en av deltagarna som tävlar om förstaplatsen i tv-programmet Idol. Minireportrarna William och Eyvind fick en intervju med henne under en kort paus från inspelningarna.Hur är det att vara med i Idol?
– Det är väldigt kul. Jag får träffa underbara människor, lära mig mer om musik och sjunga mycket. Det är en upplevelse.Hur tänker du när du väljer dina låtar?
– Jag kollar alltid på texten och försöker hitta låtar som jag kan relatera till. Om jag har någon historia att berätta kan jag berätta den genom musiken.Är du nervös för vad juryn ska säga?
– Ja, jag är alltid nervös. Juryn vet bäst, de kan alltid hitta vad som är bra och vad som är mindre bra. Vad gör du innan du går ut på scen?
– Kissar! Jag dricker alltid mycket vatten så att min hals inte ska bli torr. Då behöver jag gå på toaletten.Hur tänker du om din framtid?
– Jag gillar att skriva låttexter, en dag vill jag skriva en egen låt. Jag vill också lära mig spela något instrument.Vad gillar du att göra på din fritid?
– Jag tittar på filmer, pratar med mina vänner och min familj. Jag är i Stockholm nu när jag är med i Idol, men de är kvar i Vimmerby så jag pratar mycket med dem. Annars tycker jag om att spendera tid i naturen och att ta bilder på allt vackert.Text av William Linåker och Eyvind Fröjvik Moberg, Reporterskolan på Lunds stadsbibliotek

Se några videoklipp när Amena Alsameai uppträder i Idol.