FC Rosengård vinner SM-guld

FC Rosengård

FC Rosengård är svenska mästare i fotboll. Foto: FC Rosengård.

Allsvenskan är egentligen inte över än. Men FC Rosengård leder med tillräckligt många poäng för att vinna damernas SM-guld.Under söndagen spelades två viktiga fotbollsmatcher i damallsvenskan: Häcken mötte AIK och Rosengård mötte Piteå.Häcken spelade oavgjort mot AIK. Rosengård vann mot Piteå. Det betyder att Rosengård nu har tillräckligt många poäng för att vinna SM-guldet.Hjälten i matchen mot Piteå är Rosengårds Stefanie Sanders. Bara tolv minuter kvar på andra halvlek gjorde hon det avgörande målet. Rosengård vann med 3–2.

Häcken och AIK började sin match en timme innan Rosengård mötte Piteå. När Häcken och AIK:s match slutade oavgjort så hade Rosengård tillräckligt mycket poäng för att vinna hela allsvenskan.Det betyder att Rosengård redan hade vunnit SM-guldet innan matchen mot Piteå var slut. Men spelarna på planen visste inte om det. Det var bara Rosengårds tränare Renée Slegers och spelarna på bänken som visste att laget vunnit guld.

– Spelarna visste ingenting om AIK-Häcken, vi hade bara fokus på den här matchen. De undrade varför vi sprang in på planen, säger Renée Slegers till Aftonbladet.Rosengårds spelare Olivia Schough gjorde matchens första mål. Nu har hon vunnit sitt första SM-guld.

– Vi fokuserade bara på att vinna här i dag, så blåser domaren av och så ser man alla lagkamrater på bänken som visste hur det hade gått, då var det bara att skrika av glädje. Jag kan inte vara mer än nöjd just nu, säger Olivia Schough till Aftonbladet.Damallsvenskan pågår till och med den 11 november. Häcken ligger sju poäng bakom Rosengård. Eftersom de bara har två matcher kvar att spela har de ingen chans att ta tillräckligt med poäng för att vinna över Rosengård. Snart får vi veta vem som vinner silver och brons, alltså andra- och tredjeplatsen.

I söndags spelades två viktiga matcher
i Allsvenskan för damer.
De två lagen som ligger högst upp i Allsvenskan
spelade båda match då.

 

De två lagen som ligger högst i Allsvenskan
är FC Rosengård och Häcken.
FC Rosengård mötte Piteå
och Häcken mötte AIK i söndags.

 

FC Rosengård vann sin match
och Häcken spelade lika.
Det betyder att Rosengård har så många poäng
att Häcken inte kan ta ikapp längre.

 

Det betyder alltså att FC Rosengård
kommer att vinna Allsvenkan i år.
Därför blir de svenska mästare.

 

Rosengårds spelare Olivia Schough
blev väldigt glad när hon förstod att de hade vunnit.

– Vi fokuserade bara på att vinna här i dag,
så blåser domaren av,
Så ser man alla lagkamrater på bänken
som visste hur det hade gått.
Då var det bara att skrika av glädje
säger Olivia Schough.