Daut Ajvaz räddades av Idol-juryn

Daut tävlar i Idol

Daut får vara kvar en vecka till i Idol. Foto: TV4.

Fredagens avsnitt av Idol var spännande. När Daut Ajvaz trodde att det var hans tur att åka hem fick han juryns livboj. Nu får han chansen att tävla en vecka till.Daut Ajvaz blev utröstad av publiken ur tävlingen Idol och trodde att han skulle åka hem. Men när han hade framfört bandet The Beatles låt Yesterday bestämde sig juryn för att behålla Daut Ajvaz i Idol. I sista stund gav juryn honom en livboj.


När Daut Ajvaz förstod att han skulle få fortsätta tävla i Idol lade han sig på scenen och grät.

– Det går inte att beskriva den här känslan. När man har suttit med så mycket stress och när man har kämpat så mycket för någonting. Man vill inte förlora allt det här, vi har blivit som en familj här. Jag tror att jag är mest rädd för att man från en dag till en annan bara går tillbaka till det vanliga. Jag lever min dröm just nu, sa han till Aftonbladet.Juryn i Idol kan använda en livboj för att rädda en av artisterna som blivit utröstad av publiken. Juryn har bara en livboj och den måste de använda innan den sjätte veckan, sen brinner den inne. Nu är det elva artister kvar som tävlar i Idol. Ingen annan kommer att kunna få en livboj igen. Det betyder att nästa person som blir utröstad kommer åka ut ur tävlingen direkt.Daut Ajvaz är 18 år och kommer från Trollhättan.

Tv-programmet Idol
håller på för fullt.
I fredagens avsnitt
var det väldigt spännande.

 

Efter alla uppträdanden
fick publiken rösta på vem de ville ha kvar.
Den som fick minst antal röster
var Daut Ajvaz.

 

Då trodde Daut Ajvaz
att han skulle åka ut.
Men juryn rädda kvar honom
med hjälp av sin livboj.

 

Juryn har en livboj som betyder
att de kan rädda kvar någon som röstas ut.
Men nu kan juryn inte använda fler livbojar.
Det betyder att nästa person som åker ut
inte kommer kunna tävla mer i Idol.

 

Daut Ajvaz sjöng låten Yesterday.
Det såg ut såhär: