Nyhetsvecka 40

Vad har hänt under vecka 40?

Eric Larsson, Libanon och Världens barn är några av nyheterna i veckan.

Intervju med en allsvensk fotbollsspelare, nya Reporterskolor och nyheter om Nobelpris, insamling för Världens barn och mycket mer. Vi på MiniBladet har haft en minst sagt intensiv vecka. 


Den här veckan börjar MiniBladet med någonting som vi kallar Nyhetsveckan. Varje fredag sammanfattar vi veckan som gått och berättar om några nyheter som vi skrivit om. Här kan du klicka dig vidare till olika nyheter och du kan också göra vårt nyhetsquiz. 


Under veckan har det varit Nobelvecka där olika personer fått pris för bra saker de har gjort. På måndag nästa vecka publicerar vi en sammanfattning över alla pristagare.
Läs artikeln om nobelpriset i medicin/fysiologi.


Vi har också skrivit om insamlingen till Världens barn. Hittills har 44,9 miljoner kronor samlats in. Pengarna ska till exempel se till att barn kan gå i skolan och få rent vatten.
Läs artikeln om insamlingen till Världen barn


Månadens kändis är den unge författaren Joel Molnar som är aktuell med sin andra bok. Vår Reporterskola på Nydalaskolan i Malmö har intervjuat honom. I eftermiddag publicerar vi andra delen i intervjun och då kan ni också se en film från intervjun.
Läs mer om Joel Molnar


Och på tal om Reporterskolan så har vi haft reportrar som besökt Malmö FF och intervjuat fotbollsspelaren Eric Larsson. Vi har också startat upp flera nya Reporterskolor i Malmö och Lund.
Läs mer om mötet med Eric Larsson


I veckan har dessutom minireportern Batoul Nassrallah publicerat sitt reportage om Libanon.
Läs mer om hur det är i Libanon


Du vet väl att du också kan skicka in artiklar till MiniBladet? 


Som ni märker finns det massor av spännande texter att läsa på minibladet.se


Gör vårt nyhetsquiz och se om du har hängt med i veckan!


Ha en fin helg!

Gustav Sigala Haggren
Redaktör, MiniBladet