Viggo har skrivit novellen ”Den öde ön”

Viggo

Viggo har gjort illustrationer till sin novell. Foto: privat.

I sommar publicerar MiniBladet några av de skönlitterära texter som har skickats in till oss. Viggo Zeba har skrivit novellen Den öde ön som du kan läsa här.Hur kom det sig att du skrev just den här berättelsen?

– Jag har alltid haft svårt för att skriva och har därför tränat extra med en vän till min mamma som heter Pia. Pia har hjälp mig med att få ordning på min text och hon har fått mig att inse att jag faktiskt kan fast jag tycker det är svårt. Jag valde att skriva om min bästa kompis Oscar. Vi brukar hitta på roliga saker och då passade det bra att skriva om ett påhittat äventyr.Visste du när du började hur berättelsen skulle sluta?

– Nej, jag ändrade flera gånger tills jag var nöjd. Vad är det bästa med att skriva?

– Jag tycker det är roligt att hitta på historier, men har lite svårt för att skriva. Jag behöver mycket stöd för att få ihop texten. När skriver du som bäst och var får du inspiration ifrån?

– Jag skriver bäst när jag får sitta själv. Jag har bra fantasi och lätt för att tänka i bilder. 
Vilka böcker gillar du själv att läsa? Har du någon favoritförfattare eller favoritbok?

– Jag tycker bäst om att lyssna på böcker då läsningen kan vara lite jobbig. Jag gillar att lyssna på allt möjligt. Jag tyckte ”Det magiska hjärtat” av Kristina Ohlsson var väldigt spännande och lite sorglig. Har du några tips på hur man kommer igång och skapar en fängslande berättelse?

– Eftersom jag har svårt att skriva så tänker jag i bilder. Bilderna gör att det blir lättare att skriva.

Läs Viggos novell Den öde ön.


Text: Anna Hultberg