Snart är det dags för OS i Tokyo

Foto: Shutterstock

Om en månad hålls de olympiska spelen, OS, i Tokyo i Japan. Under OS tävlar världens länder mot varandra i olika sportgrenar. Men eftersom det är en pandemin kan det inte bli samma festliga stämning som det brukar vara. 


Nu är det snart dags för sommar-OS i Tokyo. Men eftersom pandemin fortfarande pågår finns det fler regler än vanligt under OS. Publiken får inte dricka alkohol, kramas eller jubla. Alla i publiken måste ha munskydd och kroppstemperaturen kommer att kontrolleras. De som tävlar i OS får inte skriva autografer. 


Seiko Hashimoto är ordförande för OS i Tokyo. Hon säger att den festliga stämningen som brukar vara under OS inte blir densamma i år.


– Feststämningen kommer att behöva vara dämpad – det har blivit en stor utmaning. Åskådarna kan känna glädje i hjärtat men de får inte vara högljudda och de måste undvika folkmassor. Vi jobbar hårt med att komma på alternativa sätt att fira, säger Seiko Hashimoto i en artikel från SVT.

Snart är det dags för OS i Tokyo.
Tokyo är huvudstaden i Japan.
OS börjar den 24 juli.
Men på grund av pandemin
kommer det att vara fler regler i OS.

 

Regler finns för att minska riskerna
att covid-19 sprider sig.
Reglerna handlar till exempel om
vad publiken får göra och inte göra.

 

Publiken på OS måste till exempel
ha munskydd på sig.
Publiken får inte dricka alkohol
och de får inte heller jubla för högt.

 

De som är med i OS, alltså idrottarna,
får inte skriva autografer.

 

Många tror därför att det inte kommer bli
samma festliga stämning på OS som det brukar vara.