Våra mest lästa artiklar 2020 – tack alla läsare!

Mest lästa artiklar 2020

Några av de mest lästa artiklarna 2020. Foto: Privat/SVT.

Det hände väldigt många spännande saker i världen 2020. Här är några av artiklarna som flest av er läste. 


Bland alla nyheter som vi rapporterade om 2020 var det några som blev lite extra lästa. Till exempel att kungens elefant födde en unge på Kolmården. Elefantkon fick namnet Nua. Ni tyckte också det var lite extra spännande att lära er om mareld i serien “veckans fördjupning”. Mareld är det spännande ljusfenomenet i havet som orsakas av plankton.

 

I våras läste många om hur barn över hela världen satte sina nallebjörnar i fönstret. I många länder blev det hemundervisning tidigt under pandemin och det blev extra viktigt att komma ut och röra på sig. Att räkna nallarna var en rolig lek att göra under promenaden.


På Minibladet görs nyheterna både av våra journalister och våra minireportrar. Genom vår Reporterskola får vi in massor av bra nyhetsartiklar, reportage, enkäter och bilder från skolor runt om i landet.

 

Aron Jansson från Lysviks skola i Sunne skrev en artikel om sina ardennerhästar Isak och Carmant som lockade många läsare. Det gjorde också artikeln ”Stuck in Sweden” som skrevs av Alma Hägglund och Emelie Sundström på Rosviks skola i Piteå. Artikeln handlade om familjen Dabbs från Australien som var på resa i Sverige och som inte kunde resa vidare på grund av coronapandemin.Under året har vi också haft med många kändisar i MiniBladet, flera av dessa intervjuer har också gjorts av minireportrar. Den allra mest lästa var intervjun som vår redaktion på Rosengårdsskolan i Malmö gjorde med Sarah Rhodin och Bibi Lenhoff som spelade Mira och Rakel i den hyllade julkalendern ”Mirakel”.


Vi ser fram emot att dyka in i 2021 med nyfikna ögon och öron tillsammans med er läsare!

 

 

 

 

Av: Gustav Sigala Haggren

 

 

Fundera och diskutera

1. Vilka nyheter minns du från 2020?

2. Vad var det mest spännande som hände dig 2020?

3. Vad hoppas du ska hända 2021?

2020 var ett speciellt år på många sätt.
Nyheterna har ofta handlat om coronapandemin.
Men när vi på MiniBladet tittar tillbaka på året
så är det inte bara corona-nyheter.

 

Många av våra läsare gillade nyheten
om en ny elefantunge på Kolmården.
Den nya elefanten fick namnet Nua.

 

Våra reportage med kändisar
brukar också vara populära.
2020 var det väldigt många av er läsare
som tittade på reportaget med Bibi och Sarah.
De är skådespelarna i julkalendern Mirakel.

 

Vi har också fått in många spännande
reportage, bilder, och enkäter från er läsare.
Tack för ett spännande nyhetsår!

 

 

Fundera och diskutera

1. Vilka nyheter minns du från 2020?

2. Vad var det mest spännande som hände dig 2020?

3. Vad hoppas du ska hända 2021?