Dan Eliasson slutar på sitt jobb

Dan Eliasson

Dan Eliasson åkte till Las Palmas på Kanarieöarna för att fira jul. Foto: MSB/Pixabay.

Dan Eliasson har fått mycket kritik för att han åkte till Kanarieöarna för att fira jul med sin dotter. Nu slutar han sitt jobb som generaldirektör på MSB.

 

MSB står för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Det är en myndighet som har stor roll när det gäller kriser och pandemier som vi upplever just nu med covid-19.

 

Därför blev folk arga och ledsna när nyheten kom om att chefen för MSB själv flög till Kanarieöarna över julen. Det känns kanske lite orättvist när regeringen säger att alla helst skulle stanna hemma och fira jul endast med sina närmaste.

 

Dan Eliasson kommer att få arbeta kvar i regeringskansliet. Men han är inte den enda som fått kritik över jul- och nyårshelgen.

 

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson sågs på ett köpcenter i Lund och köpte en försenad julklapp. Då sa statsminister Stefan Löfvén att det var oförsiktigt. Men sedan visade det sig att statsministern själv besökt en galleria i Stockholm för att handla några saker.

– Statsministern har följt Folkhälsomyndighetens råd och sina egna uppmaningar att undvika trängsel, sa Stefan Löfvens pressekreterare Mikael Lindström.

 

För en vecka sedan visade det sig också att finansminister Magdalena Andersson hade hyrt pjäxor på en skidanläggning i Sälen. Det är inget förbud mot att resa till en skidanläggning, men Folkhälsomyndigheterna skriver så här:

”Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man ska tänka igenom om en resa till exempelvis storstäderna, till fjällanläggningen eller till en semesterort där många människor träffas på samma plats är nödvändig.”

 

Av: Gustav Sigala Haggren

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
jobbar med att hålla alla i Sverige säkra.
Chefen för den myndigheten
hette Dan Eliasson.

 

Men han har slutat som chef
för myndigheten nu.
Det gjorde han för att många blev
arga och besvikna på honom.

 

Han åkte nämligen till Kanarieöarna över jul.
Många tyckte att det var dåligt
att chefen för en myndighet
inte följde sina egna råd och stannade hemma.