Veckans boktips: Historieresan en krokig berättelse om Sverige under 1000 år

Veckans boktips

Historieresan en krokig berättelse om Sverige under 1000 år skriven av Ebba Svennung och Christoffer Rönnbäck. Bilder av Annika Huett

 

Vill du veta mer om hur man gick på toaletten på vikingatiden eller hur man använder en öronslev? Läs då denna roliga faktabok om Sverige genom 1000 år. En perfekt bok som väcker nyfikenhet för historiens människor och liv. En kul och klok läsning för hela familjen. En klockren julklapp för den kunskapstörstande.

 

Boken är föreslagen till priset SLANGBELLAN 2020. Historieresan är något så unikt som en faktabok om Sveriges historia under 1000 år, från vikingatiden till nittiotalet, som levandegör och roar på samma gång.

 

Boktips av Marie Lassen, Malmö stadsbibliotek.