Veckans boktips: Spökhusets hemlighet av Kristina Ohlsson

Veckans boktips

Alba och hennes lillasyster Ellen har jullov och är i Stjärndalen hos morbror Baltzar för att förbereda inför julen. De bakar pepparkakor, julpyntar och har det jättemysigt. Baltzar överraskar dem med ett gammalt miniatyrhus som han köpt på auktion. Huset är gjort av en känd snickare och är en exakt kopia av ett riktigt hus där familjen Borg bodde en gång i tiden. Miniatyrhuset är precis som ett dockskåp och har möbler, tapeter och kakelugnar. Här finns till och med dockor som föreställer familjen Borg. Alba tycker att huset är lite läskigt men Ellen vill att det ska stå i deras sovrum. På natten vaknar Alba av röster som viskar i det lilla huset. De säger att julen är den farligaste tiden på året…

Spökhusets hemlighet är en riktigt mysryslig historia full med julstämning för dig mellan 9
och 12 år.

/Anne Jönsson, Malmö Stadsbibliotek