Veckans boktips: Nattexpressen – en berättelse i 24 kapitel av Karin Erlandsson

Veckans boktips: Nattexpressen

Årets adventsbok är en magisk saga. En helt förtrollande mystisk bok om omtanke men också sorg och saknad.

 

Elvaåriga Danja åker till sin mormor i december. Allt är annorlunda, mormor är glömsk och pratar om en viktig silvernyckel utan att berätta mer om den. Plötsligt försvinner mormor. Var är hon och kommer hon någonsin tillbaka?

 

En natt väcks Danja av tågljud. Tåget Nattexpressen är ett speciellt tåg som åker till 24 olika stationer, som alla ser olika ut, men bara 22 fungerar. På stationerna kan man träffa på de man saknar och längtar efter. Så länge mekaniken inte fungerar kan inte heller de försvunna återvända hem. Silvernyckeln kan användas, men hur och var?

 

Följ med på ett fängslande och fantasifullt äventyr. Perfekt för högläsning, eller att läsa själv, varje dag fram till jul. Passar bäst dig mellan 9–12 år.

 

Boktips av Marie Lassen