Veckans boktips: Flickan utan ansikte av Ingelin Angerborn

Veckans boktips: flickan utan ansikte

Signe och Fanny ska sitta barnvakt till Fannys kusin Ines. Ines är som många andra fyraåringar, jättegullig och väldigt pratsam.

 

Ines berättar genast att hon har en låtsaskompis som heter Ester. Ines högsta dröm är att Signe och Fanny ska få träffa Ester. Fanny spelar med och säger att det vore kul att träffa henne men det får bli en annan gång för nu är det snart dags att sova. När Fanny lite senare bäddar om Ines och säger god natt börjar Ines berätta om sin låtsaskompis. Hon berättar att Ester aldrig någonsin sover utan hon vilar bara ibland. Ines visar var någonstans och pekar mot fönstret. Fanny går mot fönstret och upptäcker att Ines menar kyrkogården. Fanny ryser plötsligt och ber Ines berätta lite mer om Ester. Ines börjar glatt berätta om henne och till slut frågar Fanny om de är lika varandra. Då säger Ines “Jag vet inte, hon har liksom inget ansikte…”

 

En mini-mysrysare att läsa själv eller tillsammans.

 

Boktips av Karin Kronström