Historisk kandidat till vicepresident

Kamala Harris

Kamala Harris är Joe Bidens vicepresidentkandidat.

Om Joe Biden skulle bli vald till president i USA blir Kamala Harris hans vicepresident. Då blir hon den första svarta kvinnan någonsin som blir vicepresident.

 

Joe Biden skrev nyheten själv på Twitter: ”Jag har den stora äran att presentera Kamala Harris – orädd krigare för den lilla människan och en av landets mest framträdande makthavare – som min medkandidat”

 

Kamala Harris är just nu senator i delstaten Kalifornien. Hon är demokrat precis som Joe Biden och har hyllats av många andra demokrater i landet.

 

Kamala Harris skriver själv på Twitter att hon är hedrad och övertygad att Joe Biden ”kan ena det amerikanska folket eftersom han ägnat sitt liv åt att kämpa för oss”.

 

Den sittande presidenten Donald Trump är republikan. Han är inte speciellt glad att Kamala Harris blivit vald till kandidat för vicepresidentposten. Han säger bland annat att hon är ”falsk”.

 

Joe Biden har hela tiden sagt att han skulle välja en kvinna som sin vicepresident. Eftersom Joe Biden har ett stort stöd bland svarta amerikaner. Därför var det många som trodde att han skulle välja en svart person som sin vicepresident, vilket det också blev i och med Kamilla Harris.

I USA har de en president.
Det är han som bestämmer mest i landet.
Just nu är Donald Trump president i USA.
Men i november är det nytt val.

 

Då ska amerikanerna välja
mellan Joe Biden och Donald Trump.

 

En president har också en vicepresident.
Det är som en reserv-president
om något skulle hända med presidenten.
Igår sa Joe Biden vem han har valt
som sin vicepresident.

 

Joe Biden valde Kamilla Harris
som sin vicepresident.
Hon är den första svarta kvinna någonsin
som kan bli vicepresident.
Men för att hon ska bli det
måste hon och Biden vinna över Trump i november.