Artisten Kanye West vill bli president i USA

Kanye vill bli president.

Foto: Shutterstock

I ett inlägg på den sociala plattformen Twitter skrev artisten Kanye West i helgen att han ställer upp i det amerikanska presidentvalet. Många har kommenterat inlägget. En del skriver att de skulle rösta på Kanye West, andra undrar om det verkligen är sant att han tänker ställa upp.

 

Kanye West är en amerikansk artist och musiker. Han har gett ut tio skivor och är en av världens bäst säljande musikartister. Kanye West producerar också musik till andra artister, till exempel Jay-Z och Alicia Keys. Han har också ett eget klädmärke och är gift med realitystjärnan Kim Kardashian.

 

För att ställa upp i det amerikanska presidentvalet måste man registrera sig hos myndigheterna i USA. Man måste också berätta om vilka politiska frågor man tänker driva. Men det har Kanye West inte gjort. Eftersom presidentvalet hålls om bara fyra månader ser det ut att bli svårt för Kanye West att ställa upp.

 

Det här är inte första gången som Kanye West säger att han vill bli president. Redan för fem år sedan sa han under en prisutdelning att han skulle ställa upp i presidentvalet år 2020. Efter inlägget på Twitter i helgen var det många fans som visade sitt stöd för Kanye West. Men många andra tror inte att Kanye West menar allvar.

 

Jennie skrattar. Hon har lugg och stort långt hår med dreads. Jennie Lindholm

Kanye West är en amerikansk artist.
På Twitter skriver Kanye West
att han vill bli USA:s nästa president.

 

Många har reagerat på det
Kanye skriver på Twitter.
Vissa säger att de skulle rösta på honom.
Andra undrar om det verkligen är på riktigt.

 

USA ska rösta på vilken president
de vill ha i november.
Men för att det ska gå att rösta på någon
måste den personen registrera sig.

 

Kanye West har inte registrerat sig än.
Därför undrar vissa om han verkligen
menar allvar när han säger att han vill bli president.