Veckans boktips: Familjen av Cecilia Lidbeck

Veckans boktips Familjen

Ella bor på Gården och är det tredje barnet i Familjen. Gårdens mark sträcker sig tre kilometer åt varje håll och Ella har aldrig varit utanför stängslet. Gården styrs av Far. Han är den som välsignar maten och berättar om världen utanför. Familjens liv styrs av hårt arbete och stränga regler.

Där utanför håller världen på att gå under. Luft och vatten är giftiga, det föds inga barn, skolorna är stängda och människorna blir sjukare och sjukare. Snart kommer kollapsen… När Ella, på en av sina promenader längs stängslet, träffar Jack som bor i världen utanför bestämmer hon sig för att rädda honom. Men är det verkligen han som behöver räddas?

 

Boken passar dig från ungefär 9 år och uppåt.

 

/ Anne Jönsson, Stadsbiblioteket