11-årige Gui Khury tog nytt rekord på skateboard

Gui Khury åker skateboard

Gui Khury först i världen med att klara tricket 1080. Foto: Josh McElwee.

Skolorna i Brasilien har varit stängda på grund av coronaviruset. Då har Gui Khury passat på att åka en massa skateboard. I fredags förra veckan lade han upp en video på Instagram där han gör tricket 1080. Han skriver: ”1080!!!! Jag har inga ord för att beskriva det som nyss hände.”

 

En 1080 är när skateboarden snurrar tre varv i luften innan du landar på den igen. Många har försökt att få till tricket tidigare, bland annat den världsberömda skateboardåkaren Tony Hawk. Tony Hawk lyckades göra en 900, alltså två och ett halv varv i luften. Men Gui Khury är först i världen med att klara tre varv.

 

Se när Gui Khury gör tricket här.

 

Trots att Gui Khury är så ung är han redan ett namn i skatevärlden. Han var den yngste någonsin som ställde upp i tävlingen i extremsport som heter OS – X Games. Där klarade han att göra tricket 900 och blev den yngsta någonsin att sätta det tricket i en tävling.

I Brasilien bor en kille
som heter Gui Khurry.
Skolorna i Brasilien har varit stängda
därför har Gui Khurry passat på
att åka massa skateboard.

 

I fredags förra vecka la han upp
en video på Instagram.
På videon kan man se när Gui Khurry
gör tricket 1080.

 

Tricket 1080 är när skateboarden
snurrar tre varv i luften.
Det är första gången någon lyckas
göra det här tricket.

 

Se när Gui Khury gör tricket här.

 

Gui Khurry är redan känd i skatevärlden.
Han var den yngsta någonsin
som var med i X Games.
Detär som OS för extremsporter.