Tom Cruise spelar in film i rymden

Skådespelaren Tom Cruise

Tom Cruise ska upp i rymden och spela in en film. Foto: Gage Skidmore.

Det började som ett rykte men nu har Nasa bekräftat att det är sant. Skådespelaren Tom Cruise ska spela in den allra första långfilmen i rymden.

 

Nasa är USAs myndighet för luft- och rymdfart. Nasas chef Jim Bridenstine skriver på Twitter att det är sant att Tom Cruise kommer att spela in en film ombord på den internationella rymdstationen (ISS).

 

Han avslöjar inte mycket mer om projektet, till exempel vad filmen kommer att heta, vad den kommer att handla om och vilka andra skådespelare som ska vara med.

 

”Nasa ser fram emot att jobba tillsammans med Tom Cruise på en film ombord på Internationella rymdstationen. Vi behöver populärkultur för att inspirera en ny generation ingenjörer och forskare till att göra Nasas ambitiösa planer till verklighet”, skriver Jim Bridenstine på Twitter. Han är chef på Nasa.

 

Tom Cruise är en amerikansk skådespelare. Han är framför allt känd från filmer som  Mission impossible och Top gun. Han har varit nominerad till en Oscar tre gånger: 1990 för bästa manliga huvudroll i filmen Född den fjärde juli, 1997 för bästa manliga huvudroll i filmen Jerry Maguire och 2000 för bästa manliga biroll i filmen Magnolia.

 

Källa och licens till bild på Tom Cruise.

Tom Cruise är en känd skådespelare.
Han har varit med i filmer
som till exempel Mission Impossible-filmerna.

 

Han ska som första skådespelare någonsin
spela in en film i rymden.
Det har den amerikanska myndigheten Nasa sagt.

 

Nasa är en myndighet i USA
som jobbar med rymden.
Chefen för Nasa heter Jim Bridenstine. 

 

Jim Bridenstine skriver på Twitter
att det är sant att Tom Cruise
ska spela in en film på den internationella rymdstationen. 

 

Vad filmen kommer att handla om
och vilka andra som ska vara med har ingen sagt.