Många bidrag till “Rapport från viruslandet”

Håll dig uppdaterad om corona

För ett par veckor sedan bad vi på MiniBladet er läsare att skicka in era tankar och funderingar om coronaviruset. Nu har vi fått in många bidrag. 

 

Klicka på vår puff Röster om corona för att läsa vad andra har att säga om läget i Sverige just nu. Där kan du också klicka dig vidare till vår frågor och svar-del. Där svarar läkaren Henrik på era frågor om coronaviruset. Eller varför klicka dig vidare till tips och fix där du kan läsa om roliga saker att göra när man är hemma så mycket.

– Det känns jätteviktigt att vi som jobbar med nyheter för barn, fångar upp deras röster just nu. Att de får bearbeta vad de känner genom texter och bilder, men också att de kan läsa om hur andra barn i landet upplever denna speciella situation, säger Maria McShane på MiniBladet.

 

Så här skriver till exempel Emil från Värmland:

Det är tråkigt att många blir av med sina jobb, inte kan betala sina räkningar och köpa mat till sina barn. Det är även väldigt jobbigt för de som bor på gatan. Jag hoppas att regeringen kommer hjälpa dessa människor mer.

 

Och så här skriver skriver Inez från Skåne:

Jag tycker synd om de som är med i riskgruppen eller känner någon som är med. Det är väldigt störigt att behöva ändra på sin vardag för ett dumt virus. Man vill bara att viruset ska försvinna nu till påsk. Detta kommer bli den tråkigaste påsken någonsin.

 

Vill du skicka in dina egna tankar, eller ställa en fråga till en läkare, eller har du kanske något bra tips på vad man kan göra när man är hemma så mycket? Då kan du skicka in det till oss i vårt inskicksformulär.