Veckans boktips: Skuggan av Helen Ekeroth

Veckans boktips: Skuggan av Helene Ekeroth

Fotograf: Julia Lindemalm

Nuwa börjar på en drakberidarskola för flickor som vill bli krigare i kejsarens armé. På skolan lär hon sig drakridning med hjälp av magi och silverklockor. I kampen mot kejsarens mörka planer behövs Nuwas speciella hemliga kraft. Plötsligt är hon indragen i en hemlig motståndsrörelse. Hon upptäcker stora hemligheter och allt blir farligt. Vilka är hennes vänner? Vem kan hon lita på?

 

Tänk att få gå på en skola och lära sig att rida på drakar. Tänk att få hoppa in i en värld fylld av magi. En oerhört spännande och mystisk bok för dig mellan 9–12 år. Skuggan är första delen i fantasytrilogin Drakberidaren. Andra delen kommer ut snart och heter ”Striden”.

 

Marie Lassen, Malmö stadsbibliotek