Många vill hjälpa till i coronatider

Många packade matkassar.

Många frivilliga vill hjälpa människor som tvingas sitta hemma. Bland annat med att köra ut mat.

Verkligheten har förändrats för väldigt många på kort tid. Men ur oron för coronaviruset kommer mycket kärlek och omtanke för varandra. Folk gör många olika fina saker för att hjälpa varandra, hashtaggen #klaracorona samlar hoppfulla berättelser.

 

Det är lite konstiga tider nu. Och det kommer nog fortsätta vara så här ett bra tag. Många elever är hemma från skolan, många blir av med sina jobb för att det går dåligt för företagen nu när många ska hålla sig hemma.

 

Men i allt det här så kommer det också jättemånga bra idéer om hur vår vardag kan bli bättre i coronatider. Några gör skyddsmasker till vårdpersonal, andra kör hem mat till äldre, musiker ställer sig utanför ålderdomshem och sjunger. Många av de här berättelserna kan följas på hashtaggen #klaracorona.

 

Johan Skinnars startade en Facebook-grupp för att samla alla människor som vill hjälpa till. I dag har gruppen 14 000 medlemmar. Även organisationen Volontärbyrån hjälper till att koppla samman frivilliga med människor som behöver hjälp. De säger också att de fått många fler som vill hjälpa till på senaste tiden.

 

Det kommer också många smarta lösningar nu när vi inte får vara mer än 50 personer samtidigt på samma plats. Många artister spelar konserter hemma hos sig själva.

 

Dessutom säger folk som arbetar i naturen att naturen faktiskt aldrig stänger. Där finns alltid äventyr och gott om plats att röra sig på.

Det kan vara jobbigt nu
när coronaviruset har kommit.
Många är kanske rädda för att bli sjuka
eller för att någon i deras närhet ska bli sjuk.

 

Men vissa fina saker
har också hänt på grund av coronaviruset.
Många hjälps åt
och kommer på många nya bra idéer.

 

Till exempel kör många ut mat
till de som inte kan gå ut själva.
Vissa skickar också skyddsmasker
till dem som arbetar på sjukhus.

 

På hashtaggen #klaracorona finns det många exempel
på människor som hjälper varandra.