Veckans boktips: Kapten Klara och den mystiska diamanten av Johan Wanloo

veckans boktips: Kapten klara och den mystiska diamanten

Klara är kapten på en ubåt och tillsammans med sin kompis krokodilen Harry åker de runt och letar efter äventyr. En dag när de handlar mat möter de en liten gubbe med portfölj som är jagad av några mystiska maskerade figurer. Gubben ber Klara och Harry att hjälpa honom och de beger sig snabbt av i ubåten. Klara och Harry tvekar aldrig att hjälpa någon som ber om hjälp! Det visar sig att gubben, som heter Strygvald, bär på en hemlighet i sin väska och att figurerna som jagar honom vill ha den. Plötsligt dyker en stor svart ubåt upp och de måste nu försöka komma undan de mystiska figurerna. Men kan Klara och Harry verkligen lita på Strygvald,? Det är frågan.

/ Karin Kronström Rosengårdsbiblioteket