Veckans boktips: Maja och jullovsmysteriet av Anna-Carin Collin

Veckans boktips

Det handlar om Maja elva år och om dagen något helt otroligt hände, Maja och hennes familj ärver ett slott! Alla utom Maja blir överlyckliga. Hon kan inte tänka sig nåt värre än att behöva lämna skolan och alla kompisarna, framförallt bästisen Ingo. Majas mamma och pappa bestämmer sig ändå för att de ska flytta till slottet på prov över jullovet och sen kan de bestämma om de ska bo kvar eller inte. Väl på slottet börjar mystiska saker att hända och det verkar nästan som att någon inte vill ha dem där. Väskor packas, olyckor inträffar och dessutom försvinner alla tavlorna. Det verkar som att slottet är fullt av hemligheter och Maja tar hjälp av sin kompis Ingo samt en smart julklapp för att ta reda på svaren på alla frågorna.