Tack alla fantastiska elever och lärare för 2019

Fyrverkerier lyser upp en mörk himmel.

Nyår år den tid på året då det skjuts mest raketer.

Hoppande höns i Mälarbaden, ett toppmodernt äldreboende i Karlshamn och en mystisk lapp i Piteå. Under 2019 har minireportrar från hela Sverige skrivit roliga, spännande och intressanta texter.

 

Vi på MiniBladet tycker det är viktigt att barnens röster hörs. Vi vill inspirera unga till att läsa och skriva mer. Under 2019 har elever från Malmö i söder till Piteå i norr bland annat skickat in enkäter, insändare, reportage och läsarbilder. Det är vi väldigt glada för!

 

De nya klasser som har anmält sig till Reporterskolan under 2019 har blivit erbjudna videomöten med någon av de journalister som jobbar på MiniBladet. Under videomötena har eleverna frågat många saker.

 

Vad tjänar en journalist? Hur tar man ett bra foto? Måste man fråga om lov innan man fotograferar någon?

 

Som journalist är det bra att vara nyfiken. Frågorna som eleverna i Reporterskolan har ställt har blivit till spännande texter. Texterna har publicerats på MiniBladets webb och i de dagstidningar som vi samarbetar med.

 

Några av texterna har vunnit pris. Vilka som har vunnit får ni reda på i början av 2020! Att välja vinnare är svårt eftersom många texter är bra. I våra ögon är ni alla vinnare!

 

Tack till alla elever och lärare som har varit med och skapat MiniBladet under 2019. Hoppas ni vill vara med oss även 2020!

 

Gott nytt år önskar MiniBladets redaktion