Många arga när Zlatan köper Stockholmslag

Zlatan

Zlatan köper in sig i Stockholmslaget Hammarby.

I veckan avslöjade Zlatan Ibrahimović att han köper en fjärdedel av fotbollslaget Hammarby. Zlatan är från Malmö men Hammarby är ett fotbollslag i Stockholm, därför är många nu arga på Zlatan. Någon har klottrat ner både hans staty och hans lägenhet.

 

Det började med ett inlägg på Instagram i tisdags. Zlatan lade upp en bild på Hammarbys matchtröja. Eftersom Zlatan ska byta klubb i början av nästa år var det många som undrade om han skulle börja spela för Hammarby. De flesta trodde att det var ett skämt, eftersom Zlatan brukar spela i större klubbar än de i allsvenskan.

 

Men så avslöjade Zlatan Ibrahimović att han inte alls ska spela för Hammarby. Han ska vara med och äga dem.  Ungefär en fjärdedel kommer tillhöra stjärnspelaren från Rosengård.

– Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien, säger han till Aftonbladet.

 

Zlatan Ibrahimovic sa själv att han inte trodde att fansen i Malmö skulle bli besvikna. Men där hade han fel. Många hade hoppats att han skulle komma hem och spela för Malmö FF när han var klar i Los Angeles. Det var ingen som trodde att han skulle köpa ett Stockholmslag. 

 

Under veckan har många visat att de är besvikna på Zlatan. Bland annat genom att hänga en toalettsits på hans staty. Några har också sprejat med vit färg på statyn och hängt en sopsäck över huvudet. Många har också skrivit på ett förslag om att flytta statyn.

 

Porten till huset där Zlatan har en lägenhet i centrala Stockholm har blivit nedklottrat. Någon ska också ha hällt ut surströmming utanför porten.

Zlatan Ibrahimović har köpt en del
av det svenska fotbollslaget Hammarby.
Det har gjort många fans sura
eftersom Hammarby är ett lag från Stockholm. 

 

I tisdags la Zlatan ut en bild på Instagram
med en Hammarbytröja.
Många var förvånade
och visste inte riktigt vad det betydde då.

 

Men sen avslöjade Zlatan att han köpt
ungefär en fjärdedel av laget Hammarby.
– Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien
sa han till Aftonbladet.

 

Zlatan började spela fotboll i Malmö.
Därför hoppades många
att han skulle återvända dit någon dag.
Så när Zlatan köpte en del av Hammarby
blev många Malmöfans sura.