Zlatan lämnar LA Galaxy

Zlatan

Zlatan slutar i LA Galaxy.

Zlatan Ibrahimović

Han är född 1981 och började spela fotboll i Malmö FF. Under sin karriär har han spelat i det svenska landslaget och i klubbarna AFC Ajax, Juventus FC, FC Inter, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United och LA Galaxy.

Zlatan Ibrahimović har skrivit på sin Instagram att han slutar i fotbollslaget LA Galaxy. Han säger till sina fans: “Ni ville ha Zlatan, jag gav er Zlatan. Varsågoda.” 

 

Zlatan Ibrahimović slutar i LA Galaxy efter att laget åkte ur den högsta fotbollsligan i USA. Ligan heter MLS vilket står för Major League Soccer.

 

Trots att Zlatan Ibrahimović gjorde ett mål i matchen så räckte inte det för att laget skulle kunna hålla sig kvar i serien.

 

Stjärnspelaren från Malmö är nu 38 år. Han har sagt att han kan ha spelat sin sista match. Men många tror att han snart kommer att börja spela för en ny klubb. Men ingen vet vilken ännu. 

 

Zlatan Ibrahimović började spela i LA Galaxy 2018 och gjorde 52 mål på 53 matcher. Kontraktet går ut i slutet av år 2019.

 

På sin Instagram skriver han också: ”Jag kom, jag såg, jag segrade”. Det är ett citat från den romerske kejsaren Julius Caesar.

 

 

Zlatan Ibrahimović har under året
spelat med klubben LA Galaxy.
Det är en klubb i den amerikasnka ligan MLS. 

 

Men nu ska Zlatan sluta i den klubben.
Det skriver han på Instagram.
Till sin fans skriver Zlatan:
“Ni ville ha Zlatan, jag gav er Zlatan. Varsågoda.”

 

Just nu vet ingen om Zlatan
ska fortsätta spela fotboll.
Zlatan är 38 år gammal
och har själv sagt
att han kanske har spelat sin sista match.

 

Men många tror ändå att Zlatan
kommer spela i någon annan klubb snart.
Men ännu vet vi inte
om Zlatan kommer fortsätta spela fotboll.