Veckans boktips: Rädda revet av Christina Wahldén

Christina Wahldén står bredvid boken rädda revet

Veckans boktips av MiniBladet är Rädda revet av Christina Wahldén.

Alice kan knappt tro det är sant! Hon ska få följa med sin mamma som jobbar som marinbiolog till Lady Elliot Island, en ö i Stora barriärrevet. På dagarna när mamma jobbar njuter Alice av livet på den underbara ön. Hon lär sig snorkla, går på äventyr och tittar på alla exotiska djur som lever där. Först ser hon bara allt det underbara. Men snart förstår hon att djurlivet på ön och i reven är allvarligt hotade. Jorden har feber. Temperaturen är för hög vilket drabbar reven och djuren. Ju mer Alice får veta, desto mer frågor dyker upp och hon inser att det inte finns några enkla svar. Är det till exempel rätt att flyga till andra sidan jorden för att forska om sköldpaddor?

 

Rädda revet av Christina Wahldén

 

Jenny Funestad Malmö Stadsbibliotek