Ny film om Pippi Långstrump

En tecknad bild av pippi. Hon har orangea flätor som står rakt ut och ler stort. Hon har en halsduk virad runt halsen.

Pippi Långstrump ska bli till en ny film. Bild: Wikimedia Commons / Mysid

Den starkaste flickan i världen ska få en ny film. Pippi Långstrump blir till en ny film i ett samarbete med europeiska filmföretag. 

 

Pippi Långstrump är känd som den starkaste flickan i världen. Flera länder känner igen hennes röda flätor och kappsäck med guldpengar. Nu ska det göras en ny film om Pippi.

 

Pippi Långstrump är en av Astrid Lindgrens karaktärer, och böckerna om Pippi är översatta till 77 olika språk. Pippi är en stark, busig och snäll tjej som ofta skojar med sina två vänner Tommy och Annika. Nästa år är det 75 år sedan de första böckerna om Pippi Långstrump skrevs.

 

Filmen är ett samarbete mellan de franska, brittiska och svenska företagen Studiocanal, Heyday Films och Astrid Lindgren Company. Astrid Lindgrens barnbarn Nils Nyman är vd för Astrid Lindgren Film, och tycker att det är ett bra samarbete.

 

– Vi är säkra på att vi har hittat ett team som kan förstå och uppskatta Pippi Långstrumps fulla värde och utveckla en film som kan fånga både lekfullheten och tyngden i min mormors verk, säger Nils Nyman i ett pressmeddelande.

Pippi Långstrump är en känd karaktär.
Astrid Lindgren heter författaren
som först skrev om Pippi.

 

Nu ska en ny film göras
om Pippi Långstrump.
Filmen är ett samarbete
mellan olika europeiska företag.

 

Nils Nyman är Astrid Lindgrens barnbarn.
Han är också vd på Astrid Lindgren Film.
Han säger att det är ett bra samarbete
mellan de olika företagen
och att det nog kommer att bli en bra film.