Dödvatten av Lena Ollmark

Lena Ollmark bredvid sin bok dödsvatten

Veckans boktips av MiniBladet är Dödvatten av Lena Ollmark.

Vera och Max träffas på ett behandlingshem och blir, trots sina olikheter, snabbt nära vänner. Vera har haft en tuff uppväxt med en deprimerad mamma som tog sitt liv, medan Max lever med sorgen av att ha förlorat sin tvillingsyster Julia i en segelolycka. Det beslutas att Vera ska tillbringa sommarlovet med Max och hennes familj i Stockholms skärgård efter behandlingstiden. Men från dag ett känner Vera att något är konstigt i huset. Det börjar uppstå kusliga situationer som anspelar på Julias död. Boken är riktigt läskig med flera överraskande moment.

 

Dödvatten av Lena Ollmark

 

En perfekt bok för dig som gillar skräck!

Boken passar bra för åldern 9 år och uppåt.