Det går bra för Taylor Swift

Taylor Swift på en gala. Hon har mycket smink, hår i tops och en klänning gjord av stora paljetter.

Bild: Toglunn.

VMA

VMA står för Music Video Awards (som betyder “musikvideopriserna”). Galan anordnas av tv-kanalen MTV. På galan delas det ut 25 olika priser till bra musikvideor.

Taylor Swift har i år både slagit rekord i försäljning och hur mycket pengar hon tjänar. Under natten till tisdag vann hon också pris för sin musikvideo på MTV-galan.

 

Förra veckan släppte popstjärnan Taylor Swift ett nytt album som heter Lover. Redan efter 24 timmar hade albumet sålts i mer än 500 000 exemplar. Det är rekord för i år, och slår soundtracket till A star is born med Lady Gaga och Bradley Cooper.

 

Men det är inte bara med sitt album Taylor har slagit rekord. Hittills i år har hon tjänat ungefär 1,8 miljarder kronor, vilket gör att hon är den kvinnliga artist som har tjänat mest pengar år 2019. Hon slår Beyoncé som har tjänat 784 miljoner.

 

På årets VMA-gala gick det också bra för Taylor Swift. Hon vann det stora priset för Årets video, och även priset för Årets video med ett budskap, för sin musikvideo till låten You need to calm down. Men programledaren John Travolta som delade ut priserna råkade först ge priset till fel person innan han gav det till Taylor Swift.

 

Källa och licens till bild.

Taylor Swift är en känd artist.
Hon gör popmusik.

 

Förra veckan släppte Taylor ett nytt album.
Albumet slog rekord.
Det såldes i en halv miljon exemplar på 24 timmar.

 

Taylor har också slagit rekord
i hur mycket pengar hon har tjänat.
I år har hon tjänat 1,8 miljarder.
Det är bäst av alla kvinnliga artister.

 

 

Det går väldigt bra för Taylor Swift just nu.
Hon har inte bara slagit flera rekord.
Inatt vann Taylor också flera priser.
Hon vann priser för musikvideon
till en av sina nya låtar.