Skola la ner – nu står 13-årige Albin utan plats

13-årige Albin besökte flera skolor inför valet av högstadie. Men valet han gjorde visade sig inte bli vad han hoppades på. Skolan valde att lägga ner – och nu står Albin utan skola inför hösten.

 

I våras skulle 13-årige Albin välja högstadieskola inför hösten. Han åkte då runt och besökte flera skolor för att vara säker på att välja rätt.

 

Valet föll tillslut på Thea grundskola på Södermalm i Stockholm, och allt kändes till en början väldigt bra. Albins föräldrar fick information om uppropet till hösten, och Albin såg fram emot att få börja på sin nya skola.

 

Men för ungefär en vecka sedan kom ett besked som chockade familjen – skolan hade valt att lägga ner.

 

Skolan beklagar det som har hänt. De har lyckats hjälpa de som går i årskurs 8 och 9 att få platser på andra skolor. Men de som går i årskurs 6 och 7, som Albin, har de inte hittat någon annan plats till.

 

– Det är fruktansvärt att man utsätter ett barn för något sådant här. De borde ha meddelat oss före skolavslutningen, det blir ett väldigt stort orosmoment. Vart kommer han att hamna? säger Albins mamma Malin till Aftonbladet.

 

Albins mamma har ringt till den skola som ligger närmast, men där fick hon beskedet att det inte fanns några platser. Nu återstår det alltså att se vilken skola Albin får börja på efter sommarlovet.

Albin är 13 år.
I våras skulle han välja i vilken skola
han skulle gå på högstadiet.

 

Han valde skolan Thea grundskola i Stockholm.
Albin tyckte det skulle bli kul att börja där.

 

Men för ungefär en vecka sen
bestämde skolan för att lägga ner.
De som skulle börja i 6:an och 7:an
fick ingen hjälp med att hitta nya skolor.

 

Albins mamma heter Malin.
Hon är mycket upprörd över det som har hänt.
Hon känner sig väldigt orolig
över vilken skola Albin ska gå på i höst.