Veckans boktips: Tusen stjärnors ö av Emma Karinsdotter

Lyra på Tusen stjärnors ö.

Veckans boktips är Tusen stjärnors ö av Emma Karinsdotter.

Tigris och hennes pappa har just flyttat till en ny lägenhet och allt känns både spännande och sorgligt. I den gamla lägenheten fanns det överallt spår av Tigris mamma Lyra, som dog när Tigris bara var ett år. 

 

När hon en dag hittar en flyttlåda märkt ”Lyras saker” fylls hon snabbt av hopp om att komma sin mamma närmre igen men lådan är tom. En tom låda som doftar rosor. Tigris kryper ner i den och somnar och när hon vaknar har hon förflyttats till Tusen stjärnors ö där ett stort äventyr väntar.

 

Ett magiskt äventyr som gör en alldeles varm så missa inte denna fina berättelse som även passar att läsa högt tillsammans.

 

/Karin Kronström Rosengårdsbiblioteket   

Tigris och hennes pappa har just flyttat till en ny lägenhet och allt känns både spännande och sorgligt. I den gamla lägenheten fanns det överallt spår av Tigris mamma Lyra, som dog när Tigris bara var ett år. 

 

När hon en dag hittar en flyttlåda märkt ”Lyras saker” fylls hon snabbt av hopp om att komma sin mamma närmre igen men lådan är tom. En tom låda som doftar rosor. Tigris kryper ner i den och somnar och när hon vaknar har hon förflyttats till Tusen stjärnors ö där ett stort äventyr väntar.

 

Ett magiskt äventyr som gör en alldeles varm så missa inte denna fina berättelse som även passar att läsa högt tillsammans.

 

/Karin Kronström Rosengårdsbiblioteket