Avicii har släppt nytt album – med hjälp av vänner

Tim Bergling var mest känd under artistnamnet Avicii. Bild: Wikimedia

Bild på Tim Bergling som går och samtidigt tittar bakåt. I bakgrunden av bilden syns växter och träd. Tim har en keps bak och fram och en öppen skjorta ovanför sin t-shirt.

Många i Sverige sörjde när den välkända artisten Avicii gick bort i april förra året. Men nu har han släppt ett album – med hjälp av sina vänner.

 

Det var ungefär ett år sedan den hyllade artisten Avicii gick bort. Tim Berling, som han egentligen hette, lämnade bakom sig ett halvfärdigt album.

 

Enligt källor ska Avicii ha sagt att albumet var det bästa han skrivit. Men när han gick bort var de inte många som vågade hoppas på att de någonsin skulle få höra musiken.

 

Men i torsdags släppte Avicii alltså albumet. Det är vänner och gamla kollegor som har hjälpt honom att göra klart alla låtarna på skivan.

 

En av dem som varit med i arbetet är låtskrivaren och kompisen Albin Nedler. Han säger att de som hjälpt till med skivan gjort det med väldigt stor respekt och omsorg.

 

– Plattan är helt fantastisk. Men det är ganska olik det Tim jobbat med tidigare, säger Albin Nedler till SVT Morgonstudion.

 

Källa och licens till artikelns bild.

Avicii var en känd svensk artist.
Tyvärr dog han för ungefär ett år sen.
Därför hann han inte göra klart
albumet han jobbade på då.

 

Men i torsdags släpptes det albumet.
Det är Aviciis vänner
som har gjort färdigt albumet.

 

En av Aviciis vänner som hjälpt till
med albumet heter Albin Nedler.
Han säger att alla som arbetat med albumet
har visat stor respekt för Avicii.

 

Albin säger också att albumet
är ganska olikt Aviciis tidigare album.
Men att det ändå är ett helt fantastiskt album.